Galerie Statie ITP Petrila Petrosani

Galerie Statie ITP Petrila Petrosani

Imaginile reprezentative ale statie de inspectie tehnica periodica din orasul Petrila

Statie ITP Petrila Petrosani

Periodicitatea efectuarii ITP, in functie de categoriile vehiculelor supuse ITP, este urmatoarea:

La 6 luni:

 • – autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune;
  – autovehicule utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere;
  – autovehicule utilizate pentru invatarea conducerii auto care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune;
  – autovehicule cu care se efectueaza transport alternativ, astfel cum acesta este definit in Ordonanta de urgenta a guvernului nr. 49/2019 privind activitatile de transport alternativ cu autoturism si conducator auto, aprobata cu modificari prin Legea nr. 204/2019.

La 1 an:

 • – autovehicule destinate transportului de marfuri cu MTMA mai mare de 3.500 kg;
  – remorci si semiremorci cu MTMA mai mare de 3.500 kg;
  – tractoare cu MTMA mai mare de 3.500 kg;
  – autovehicule speciale ambulanta;
  – autovehicule destinate transportului de marfuri cu MTMA care nu depaseste 3.500 kg;
  – autovehicule utilizate pentru invatarea conducerii auto, cu exceptia autovehiculelor utilizate pentru invatarea conducerii auto care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune;

La 2 ani:

 • mopede, motociclete, mototricicluri si cvadricicluri;
 • – autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune, respectiv la 1 an in cazul autovehiculelor care au o vechime de cel putin 12 ani, cu exceptia vehiculelor de interes istoric;
 • – masini si utilaje autopropulsate pentru lucrari, cu exceptia masinilor si utilajelor autopropulsate pentru lucrari cu o viteza maxima constructiva care nu depaseste 25km/h;
 • – remorci si semiremorci cu MTMA care nu depaseste 3.500 kg, cu urmatoarele exceptii:
 • remorci si semiremorci agreate pentru transportul marfurilor periculoase, pentru care periodicitatea este de un an; – remorci si semiremorci apicole, precum si rulote, pentru care periodicitatea este de 3 ani. – tractoare cu MTMA care nu depaseste 3.500 kg.
  • autovehiculele destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune se supun primei inspectii tehnice periodice la 3 ani, daca la data primei inmatriculari in Romania au fost noi.
  • autovehicule destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune, inclusiv cele utilizate pentru invatarea conducerii auto, precum si autovehiculele utilizate pentru transportul de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere se supun primei ITP la un an, daca la data primei inmatriculari in Romania au fost noi.
  • autorulotele care au, in afara locului conducatorului, cel mult 8 locuri pe scaune se supun primei ITP la 4 ani, daca la data primei inmatriculari in Romania au fost noi.
  • autovehiculele destinate transportului de marfuri, cu MTMA care nu depasete 3.500 kg, se supun primei ITP la 2 ani, daca la data primei inmatriculare in Romania au fost noi, cu exceptia autovehiculelor agreate pentru transportul de marfuri periculoase pentru care termenul este de un an.

Termenul pentru efectuarea primei ITP se socoteste de la data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea ITP, de la data celei precedente.
Vechimea autovehiculelor prezentate la ITP se stabileste prin diferenta dintre anul finalizarii ITP si anul fabricatiei inscris in rubrica aferenta din cartea de identitate a vehiculului.

sursa: RAR

Programari ITP Petrosani Petrila la 0722/782322 !!!